In de oudheid wisten de mensen al wat hen te wachten stond als ze een bepaalde ster aan hun horizon zagen. Zo konden de Egyptenaren bijvoorbeeld erop rekenen dat de Nijl overstroomde als vlak voor zonsopkomst de heldere ster Sirius uit Canis Major aan de horizon stond. Zo verbonden onze voorouders de positie van de sterrenbeelden met wat zich op aarde afspeelde. Zij verwerkten deze kennis in hun mythen en andere verhalen die van generatie op generatie werden overgedragen.

De Australische astrologe Bernadette Brady herontdekte dit verband tussen hemel en aarde en legde zo de grondslag voor het werken met de vaste sterren. Dit zijn sterren die anders dan de dwaalsterren ofwel planeten vaste patronen aan de hemel vormen. Die patronen kennen we als de sterrenbeelden, denk bijvoorbeeld aan Orion, Andromeda en Aquarius.
Ieder mens heeft twee vaste sterren, een rijzende ster en een dalende ster. De geboortedatum en geboorteplaats bepalen welke sterren dit zijn.

De astrologen Ria Borst, Ineke Bergman, Vera Verhagen en Paula van Kersbergen hebben onderzoek gedaan naar de vaste sterren voor Nederland en België. In het boek ´De sterren van je leven - en het verhaal dat zij te vertellen hebben´ pakken ze de verhaaldraad op in het verleden en vertalen deze naar het heden. Aan de hand van mythen en symboliek vertalen zij de betekenis van de rijzende en dalende sterren naar thema´s die in iemands leven spelen. Frappant is te zien hoe de juistheid ervan als het ware wordt bewezen met korte levensbeschrijvingen van bekende en onbekende personen.


Als je weet welke sterren er bij je horen, dan kun je achter je persoonlijke mythe komen en ontdekken welke boodschap die god(in) aan jou wil overbrengen.
De rijzende ster verwijst naar wat je van je voorouders hebt meegekregen.
Een dalende ster verwijst naar een goddelijke gave die je los van je achtergrond als individu hebt meegekregen. 

In het boek staat de sterrenkalender voor 51, 52 en 53 graden noorderbreedte. Als u in Nederland of België bent geboren, kunt u daarin uw rijzende en dalende ster vinden.
Bent u ergens anders geboren, dan kunt u kosteloos uw rijzende en dalende ster aanvragen.
Binnen enkele werkdagen ontvangt u een reactie.