De pastels en potloodtekeningen van Juke Hudig 

Voor het boek ´De sterren van je leven - en het verhaal dat zij te vertellen hebben´ is een selectie gemaakt uit bestaand werk van Juke Hudig (1945). Zij ontwikkelde haar pasteltechniek onder invloed van Odilon Redon, maar ook bewondert zij zijn thematiek: de aandacht voor het onzichtbare achter de tastbare werkelijkheid en de openheid voor vele religieuze richtingen.
Vanaf 1977 tekent ze veel ´tuinen´, vaak in opdracht, en daarnaast ontwikkelt zij haar aandacht voor de spirituele weg. In meditatieve beelden ontstonden onder andere de Boeddha´s, spiralen, kringlopen, beschermengelen, menhirs, verschijningen en sprookjes.
In 1991 doemen de crucifixen op en beelden uit het boek Job.
In 1997 verscheen het boek ´Juke Hudig - pastels 1976-1997´ ter gelegenheid van een overzichtstentoonstelling in het Museum Henriëtte Polak te Zutphen.
In 1998 tekende ze de eerste pastels bij de ´Divina Commedia´ van Dante. Drie jaar namen Dante´s Hel, Louteringsberg en Paradijs haar in beslag. Het boek ´Dante´s Divina Commedia in 111 pastels´ verscheen in 2001 en in 2006 worden haar Dante-pastels tentoongesteld in Italië ter ere van Dante´s verblijf in de Lumigiana.
In de periode 2002 - 2004 tekende zij ´Christoforus, de legende van een heilige´ en deze pastels werden zomer 2005 tentoongesteld in de Grote Kerk te Breda.

15 werken uit het boek zijn als ansichtkaart uitgebracht in een mapje ´De sterren van je leven´.

http://www.jukehudig.nl